Unga och Internet

Unga och Internet

Den här bloggen då?

Här kommer jag skriva om allt möjligt av det som jag jobbar med. Så det kan bli alltifrån tankar om kommunikation och medielösningar till inlägg om hur skolan kan bli bättre att jobba med Internet. Eller bara allmänna betraktelser om vår digitala samtid, och såklart några tankar om framtiden.
Och så blir det nog ett och annat sci-fi relaterat inlägg skulle jag tro.

En tidig tanke om Internet.

DiversePosted by Johnny Lindqvist Mon, March 25, 2013 18:49:50

En av mina favorit författare i alla kategorier är Arthur C Clarke.

För er som inte känner er bekanta med namnet så är det mannen bakom bla 2001 ett rymdäventyr.

Jag har läst allt han skrivit skönlitterärt, men även gett mig på några av hans faktaböcker( dock ej när han på ålderns höst fullständigt gick upp i koralldykning, och skrev en hel del om det. Det har jag lämnat därhän).

Arthur C Clarke är bla en av de som låg bakom tankarna på satteliter i geostationär omloppsbana, som kunde sända, TV, men även vara relästationer för ex telefoni och liknande.

Häromdagen så kom den här länken farande förbi i mitt twitterflöde, jag satt på bussen och kunde inte se den just då, men idag såg jag den. Och det är förbluffande(tycker jag) hur rätt han har i mycket. Filmen är inspelad i slutet av -60 talet, och Arthur pratar om datorns framtid, och kommer då in på något som vi vi idag tar som självklarhet: Internet.

Och han ser inte nån fara för de ungas sociala liv, trots att de kan sköta mycket av kontakten med sina vänner via datorn.

Se filmen och läs artikeln här.

  • Comments(0)//www.johnnylindqvist.se/#post4