Unga och Internet

Unga och Internet

Den här bloggen då?

Här kommer jag skriva om allt möjligt av det som jag jobbar med. Så det kan bli alltifrån tankar om kommunikation och medielösningar till inlägg om hur skolan kan bli bättre att jobba med Internet. Eller bara allmänna betraktelser om vår digitala samtid, och såklart några tankar om framtiden.
Och så blir det nog ett och annat sci-fi relaterat inlägg skulle jag tro.

Fråga Forskarna, en interaktiv frågelåda om unga och Internet.

Unga och InternetPosted by Johnny Lindqvist Tue, March 19, 2013 19:50:36

Elza Dunkels och Marcin de Kaminski fick nog. Det kan vara ett sätt att se på det. Att de fick nog på spekulationer och slutsatser som kommer från ingenstans, påhittade i affekt eller från dåligt underbyggda studier.

Så de startade nåt så enkelt, och samtidigt sjukt smart.

På ask.fm så satte de upp en frågelåda: Fråga Forskarna, där kan vem som helst ställa frågor om unga och Internet och få svar som är baserade på den senaste forskningen i ämnet.

Och för mig som inte är forskare så är det en guldgruva, att få ännu mer fakta och uppslag till vinklar i föreläsningarna.

Tycker även att detta är ett fantastiskt bra sätt att börja stävja i den snedvridna debatten kring unga och Internet. Det är alltför mycket negativ fokusering i media, samt i samtalet kring hur man ska jobba med unga och Internet.

Men forskningen säger att det egentligen inte finns större oro för unga på nätet än vad det finns när de inte befinner sig på nätet.

Men man kan se att unga som har en besvärlig social situation är överrepresenterad bland de som är utsatta online. Och bara den vetskapen borde gör att tex socialtjänsten är ännu mer progressiva i att få ut sig själva på nätet för få fler kontaktytor mot de unga de ändå träffar.

Men ett första steg på ett bra stöd för unga online och för vuxna som behöver lära sig mer är en bra faktgrund, och jag hoppas att det är den som vi börjar bygga här och nu.

  • Comments(3)//www.johnnylindqvist.se/#post2